robina-weermeijer--szKjHyPq28-unsplash

5 τρόποι να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης Διαβητικής Νεφροπάθειας

Η Διαβητική Νεφροπάθεια είναι μία από τις σοβαρές επιπλοκές του Σακχαρώδη Διαβήτη και είναι πολύ σημαντικό οι διαβητικοί ασθενείς να είναι ενημερωμένοι για το τι είναι και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί. Επίσης, το να γνωρίζουν πως γίνεται να προληφθεί η εξέλιξη της νόσου μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Παρακάτω θα βρείτε 5 τρόπους/συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε κατά το δυνατό τον κίνδυνο ανάπτυξης Διαβητικής Νεφροπάθειας.

  1. Ελέγχετε ως ενδείκνυται τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας και προσπαθήστε να τα διατηρείτε εντός του θεραπευτικού στόχου.
  2. Διατηρείστε την αρτηριακή σας πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.
  3. Προσπαθήστε να κόψετε το κάπνισμα.
  4. Τρώτε υγιεινά και αποφύγετε την καθιστική ζωή.
  5. Μην παραλείπετε να πηγαίνετε στα ραντεβού που απαιτούνται για την παρακολούθηση και σωστή ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, η αρρύθμιστη υπέρταση και το κάπνισμα μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στα μικρά αγγεία των νεφρών και να οδηγήσουν σταδιακά σε Διαβητική Νεφροπάθεια. Βλάβες μπορεί να προκληθούν και από τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.

Πηγή:

1.Diabetes.org.uk

Φωτογραφία: Robina Weermeijer, Unsplash

Stay tuned

Τα πιο πρόσφατα άρθρα μας

Απαλλάξου από τα μικρόβια

Και τώρα ένα άρθρο που απευθύνεται στους μικρούς φίλους της σελίδας μας και έχει στόχο να τους ενημερώσει για τα μικρόβια. Τα μικρόβια βρίσκονται παντού

Περισσότερα

Υψόμετρο και αναπνοή

Γεια σας και καλωσήρθατε σε άλλο ένα ταξίδι στην επιστήμη. Θυμάμαι πριν κάποιους μήνες συζητούσα με ένα φίλο μου που έχει πάθος με την πεζοπορία

Περισσότερα

Τα αυτοάνοσα νοσήματα πολλαπλασιάζονται και η αιτία είναι ακόμα άγνωστη

Γνωριμία με τα αυτοάνοσα νοσήματα Υπάρχουν φορές που μαθαίνουμε ότι κάποιος γνωστός μας  πάσχει από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα. Είναι γεγονός ότι οι επιστήμονες τις τελευταίες

Περισσότερα